imageMICROCONTES

DE ROSER CAÑO VALLS

 

Apunts de viatge: Florència, una tarda de pluja


Aquella tarda de pluja jo estava asseguda dins d'una cafeteria florentina. Vas entrar al cafè de sobte. Duies els cabells, negres, molls. Pel teu blanc i càlid rostre et regalimaven petites gotes de pluja. Et vas asseure just enfront de la meva taula. Em vaig començar a preguntar quin devia ser el teu nom: Paolo, potser Gino, o Marco?.De fons, se sentia el murmuri dels altres, i tu restaves callat, mentre et bevies lentament el cafè. I vaig desitjar ser jo aquella tassa de cafè... I aquells ulls verds que amagaven tants secrets dels quals jo en voldria tenir la clau. Durant uns segons em vaig imaginar que em preguntaves el meu nom. Poc després vas marxar sense deixar cap rastre, però deixant en mi el pòsit del teu cafè.

Amor a primera vista

Feia anys que ella l'havia buscat per tot arreu. Estava convençuda que ja no el trobaria,i un dia, el va veure allà. Se'n va enamorar de seguida. L'havia somniat, però encara era més bell davant dels seus ulls. Estava quiet, esperant-la... Amb els nervis a flor de pell, s'hi va acostar de puntetes i el va palpar, suaument, amb els dits. Finalment havia trobat el vestit que li esqueia.

L’últim cafè

Aquell vespre jo estava esperant-lo al bar de sempre, per fer el cafè i deixar que les hores es fonguessin, simplement xerrant. Des del moment que et vas asseure, vaig intuir que aquell seria el nostre últim cafè. Quan el vaig veure allunyar-se enmig de la boira, una veu interior li va dir: adéu.

Biografia:

RoserRoser Caño Valls és nascuda al 1975 a Barcelona, és llicenciada en Filologia Catalana per la UAB. Ha estat col·laboradora i organitzadora de l'Aula de Literatura dins de Cultura en Viu a la UAB. Ha escrit narracions breus, peces de teatre i proses poètiques. Ha publicat a la revista virtual Literària. També té una pàgina d'autora al Joescric amb publicacions d'obres. Des de l'any 2007 té  una pàgina web: Antaviana (www.rcanovalls.blogspot.com). Ha col·laborat en la publicació del llibre Primera antologia de blogs en català publicat per Cossetània edicions amb la narració “La faula del vell pescador”. Algunes de les seves narracions breus han estat traduïdes al francès pel traductor Ricard Ripoll  http://ecrits-vains.com/litterature_catalane/roser_cano.htm.

Aquesta obra no pot ser arxivada ni distribuïda sense el permís explícit de l´autor.
       Us preguem que llegiu les condicions d'utilització

NAVEGACIÓ

revista.barcelonareview.com -------