Benvinguts al número 64 de la Barcelona Review!

 

Si de nou voleu passar a la nostra revista, llegireu un especial de Sant Jordi, especial perquè és especial, perquè ha sortit el dia de Sant Jordi, perquè, al nostre parer, és de gran qualitat, i perquè, gràcies a nous col·laboradors que s’han apuntat a la festa, hi inaugurem noves seccions i en consolidem d’altres.

 

Com sempre, a l’apartat de poesia tenim autors catalans i estrangers, però, aquest cop, n’hi ha una mica més que

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poesia
Agustí Vilar
Àngels Gregori
Cèlia Sànchez-Mústich
Jordi Valls
Cinta Massip
Vicenç Altaió
Vinyet Panyella
Alexander Kuixner
Mohsen Emadi
L’inèdit
Xavier Xarles
Narrativa
Màrius Serra: Zelig
Lluís Llort: La santa pogglia
Dossier Montserrat Rodés
Poemes de Montserrat Rodés
Joan Duran: Montserrat Rodés. La matèria necessària
Entrevista a Montserrat Rodés
Crítica
Carles Hac Mor: Tota una brandàlia reeixida
Lluís Calvo: Veritat i expiació
Laia Noguera i Clofent: Alquímia del blau
La claqueta
Caché
No és país per a vells
La vinyeta
On són els herois?
La baqueta
Post earthquake age, de Baalphegor
Evasió, pop i refugi
Larks’ Tongues in Aspic, de King Crimson
Fàcil de debò
Audiovisual

Ester Xargay i Àngels Gregori: Carrer d’Aribau / Carrer del Fartet
Carles Hac Mor: Poemetes de la falla de vidre bufat
Ester Xargay: Corrandes de les falles d’Oliva

 

 

 


normalment. Agustí Vilar, Àngels Gregori, Cèlia Sànchez Mústich, Jordi Valls, Cinta Massip, Vicenç Altaió, Vinyet Panyella, el rus Alexander Kuixner (traduït per Xènia Dyakonova), l’iranià Mohsen Emadi (traduït de l’anglès per Montserrat Abelló) i Xavier Xarles (l’inèdit) constitueixen la magnífica nòmina d’autors i autores que som feliços de publicar a les nostres pàgines.


Però la lectura de poesia no s’acaba aquí. Aquest número hem dedicat un dossier a Montserrat Rodés, de la qual publiquem poemes èdits i inèdits, acompanyats per una breu poètica escrita per l’autora, un text crític de Joan Duran i, finalment, una entrevista.


A banda, estem contents de continuar la vida de la secció de narrativa amb un conte inèdit de Lluís Llort i un altre de Màrius Serra publicat originàriament a Línia (1987) i ara reescrit. No us ho perdeu.


La secció de crítica literària tampoc no es queda curta. Hi podeu llegir un text de Carles Hac Mor sobre Llibre de les brandàlies, d’Àngels Gregori (alguns poemes del qual són reproduïts a l’apartat de poesia); un de Lluís Calvo sobre Llibre de les revelacions, de Pere Joan Martorell (fem notar que és la primera crítica de novel·la que publiquem, de la qual cosa estem molt contents), i un altre de Laia Noguera i Clofent sobre un poema de Palau i Fabre o un quadre de Picasso, o cap de les dues coses.


A continuació hi ha el fruit de les noves col·laboracions, que engrandeix el radi d’acció de la revista: les noves seccions de crítica cinematogràfica, de còmic i musical, que hem volgut batejar (tal vegada, un pèl temeràriament) com a “la claqueta”, “la vinyeta” i “la baqueta”, respectivament. Aquestes seccions no pretenen fer-se ressò exclusivament de les novetats ni pretenen ser ni especialment analítiques ni especialment subjectives ni pretenen innovar en res ni per a ningú. Pretenen ser el que són, cadascuna d’elles en particular i totes en general. Si de nou voleu passar, endavant.


Per últim, a l’audiovisual publiquem un videopoema d’Ester Xargay i Àngels Gregori i els textos i les gravacions dels poemes de Carles Hac Mor i Ester Xargay que van aparèixer recentment a les falles de vidre bufat de Gandia.


rosa

Bon Sant Jordi, benvolguts lectors i lectores! Esperem que hi passeu tant bona estona com hi hem passat nosaltres.

 

Esteve i Laia


especial Monserrat

Especial Montserrat Abelló.