| Carnicero español |


fotoRODRIGO GARCÍA

En Rodrigo García (1964) escriu per al teatre. García califica la seva obra de "teatralment incorrecta" i considera que "és el resultat d´una recerca formal de nous materials per a ser utilitzats a les arts escèniques." Lector de Céline, Heinner Müller, Beckett, Handke i Thomas Bernhard, s´ha interessat també per la feina d´artistes plàstics que utilitzen la paraula a les seves instal·lacions, com Bruce Nauman o Jenny Holzer, i per poetes com Larkin o Auden.

Apassionat de les arts plàstiques, la boxa i la gastronomia, ha utilitzat aquests temes en més d´una ocasió pels seus muntatges o textos teatrals. Viu a Madrid i dirigeix la companyia La Carnicería Teatro des de 1989.

La seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes i representada per diferents companyies a Espanya, França, Suïssa, Itàlia, Argentina i Xile. García, que va treballar inicialment de carnisser a un barri de txaboles a la província de Buenos Aires, s'inclou dintre del primer dels dos grans grups de pirats: "els que es converteixen en artistes per a fugir de la pobresa, la sordidesa i la brutalitat. El segon grup el componen els nens de casa bona que escolleixen la vida artística per a emprenyar una mica els pares."