índex | Una ilusión óptica


Pinckney Benedict

Pinckney Benedict va crèixer a la granja de la seva família a les muntanyes de Virgínia Occidental.

El 1986 es va graduar a la Universitat de Princeton i va realitzar un màster en Humanitats al taller d´escriptura de la Universitat d´Iowa el 1988.

Les seves narracions breus i assaigs han aparegut a nombroses revistes, com la Ontario Review, la italiana Grazia, la japonesa Gunzo, i a diferents antologies com la New Stories from the South i The Oxford Book of American Short Stories.

Ha publicat dos reculls de narracions breus, Town Smokes (Ontario Review Press, 1987) i The Wrecking Yard (Nan A. Talese/Doubleday, 1992) i, més recentment, una novel·la, Dogs of God (Nan A. Talese/Doubleday, 1994). Aquests tres llibres, qualificats com a Notable Books pel New York Times Book Review, han estat, o ho seran aviat, publicats a Gran Bretanya, França i Alemània. Town Smokes apareixerà en català el proper mes d'octubre. (Gràcies a la col·laboració desinteressada de l' Ontario Review Press i Documenta Balear, The Barcelona Review publicarà al seu número de l'1 d'octubre, una sel·lecció de Town Smokes, en les versions anglesa, catalana i, per primer cop, castellana.)

L'obra de Pinckney Benedict ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen el britànic Steinbeck Award i el Nelson Algren Award que atorga el Chicago Tribune, i ha estat inclosa a l'antologia XXI del Pushcart Prize (Benedict és un dels editors externs de les sèries Pushcart) i la Hammet Award for Excellence in Crime Writing. Benedict també ha rebut dos dels premis de la Henfield Foundation's Trasatlantic Review.

Les seves obres teatrals -entre les quals també s'inclouen les d´un acte i un musical- han estat recitades i escenificades al Greenbrier Valley Theatre de Lewisburg, Virgínia Occidental. Algunes de les seves històries han estat adaptades per a la televisió i se n'han fet curtmetratges als Estats Units i a Europa. Benedict ha finalitzat el guió d'un llargmetratge, adaptació de Four Days del novel·lista canadenc John Buell, per a la productora de Toronto OB & D Films. Actualment està escrivint el guió de Dogs of God per a la Gerard de Thame Films de Londres.

Benedict ha impartit classes als programes de creació literària de la Universitat Estatal d'Ohio, l'Oberlin College i la Universitat de Princeton. Treballa de professor associat al departament d'anglès del Hope College a Holland, Michigan i s'encarrega dels cursos d'estiu a The Hill.

Vegeu també:

La recensió de Town Smokes a The Richmond Review

La pàgina d'Internet de Pinckney Benedict homepage

Per a comandes: Amazon Books