ÍndexNavegació

índice  no. 42: maig - juny 2004

Un dels sentits de l’obra
Carles Hac Mor

chm.jpg (13634 bytes)


Aquesta imatge no és sinó una epopeia libidinosa que remet a tota la poètica de les màquines (agrícoles i urbanes) fadrines que tant van ser exaltades per Dadà i oblidades pels surrealistes.

D’antuvi, el més evident de tots els seus sentits possibles n’és aquest: una nòvia a punt de ser núvia i que, a més a més, és hermafrodita –i musculada gràcies a la conducció de l'excavadora- va cap a l'esquerra, perquè és d'esquerres, i precisament per això -per l’hermafroditisme esquerrà- l'excavadora és sicalíptica, tant que la ploma, que també és eròtica (és una ploma de pubis), juntament amb el braç de l’excavadora, fan d’al.legoria de l’obra magna de Marcel Duchamp, "El gran vidre" o "La núvia casada i despullada pels seus solters, àdhuc...".

Tot plegat -com a la "Capsa verda" que desxifra "El gran vidre"-, esdevé així una iniciativa per a un viatge iniciàtic amb l'excavadora cap a casa dels pares de la núvia, que ha estat despullada de cintura cap amunt pels seus fadrins, que seran els qui, amb l'excavadora, faran els fonaments del xalet que es farà Latung La La quan es casi amb la nòvia, que de fet encara no és núvia, si fa no fa com la de Duchamp. Però el cas és que, a causa de l'aventura iniciàtica, no s'arribaran a casar mai.

I l'excavadora esdevé voladora per tal com fornica -descaradament i alhora dissimuladament- amb si mateixa (i això potser hi és el més important de tot). I el corol.lari acaba essent que una excavadora onanista, copuladora i soltera, a la força ha de despertar els desigs adormits dels pagesos de secà i dels obrers del cor de la ciutat, que hi són al.ludits, a la imatge, en forma d’el.lipsi: hi són, tot i que l’espectador no els pot veure.

© Carles Hac Mor

Aquesta obra no pot ser arxivada ni distribuïda sense el permís explícit de l´autor. Us preguem llegiu les condicions d'utilització
navegació:  

no. 42: maig - juny 2004

-Narrativa

Marc Romera: Dos contes, Xinès i L’impostor
Peu de foto
Ferran Blancafort: Quaderns de Viatge

-Poesia

Pilar Parcerisas: Poemes metafísics (i altres poemes)
Laia Noguera: Llum de Jordi
Ester Xargay: Suite en vol de nit

-Ressenyes

Carles Hac Mor: Un dels sentits de l’obra
Anna Carreras: Stabat de Víctor Sunyol
Miquel Tuneu: John Gray, Perros de paja.

Rebosteria selecta

-crítiques breus/ressenyes (en català)
-crítiques breus (en anglès sobre llibres de publicació recent)
-números anteriors
-Audio
-enllaços (Links)

www.Barcelonareview.com   anglès | castellà | francès | pàgina de l'editor | e-m@il